Sayın Ogerta Manastirliu'nun Türk-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi Ziyareti
16 Şubat 2022

Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Sayın Ogerta Manastirliu, 28.01.2022 tarihinde Türk-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanemizi ziyaret ederek, ayaktan/yatan hasta ve hasta yakınları ile birebir görüşmüştür. Hasta ve hasta yakınlarından aldığı olumlu geri bildirimler neticesinde, Türk hekimlerinden ve Türk personelinden çok memnun olduklarını belirtmişlerdir. Gerek bilgi, gerekse davranış biçimleri olarak her yönden takdir ettiğini vurgulayarak, Türk hekimleri ve personelinin bilgi birikimlerinden faydalanmaya devam etmek istediklerini belirtmiştir.

Üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin genişletilmesi için Türk-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’ni ziyaret ederek bu hastaneyi halk sağlığı sisteminde bir referans noktası haline getireceğini belirtmiştir.

Manastirliu, 2022 yılının ilk 6 ayında, hedefin güney bölgesi için 24 saat hemodinamik hizmeti ve vatandaşlara yönelik diğer yeni hizmetleri entegre etmek olduğunu vurgulamıştır.

Türk-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi’nde şu anda çalışmakta olan 17 sağlık hizmetinin genişletileceğini, bu yılın ilk 6 ayında ulaşmak istenilen hedefin;  oftalmolojik hizmet, geliştirilmesi gereken ortopedik hizmet ve ayrıca 24 saat hemodinamik hedefler olduğunu belirtmiştir.